De stal

In Ratum, gemeente Winterswijk, dicht bij de Duitse grens is sinds 1 september 2009 Stal 't Mensink te vinden. In deze prachtige omgeving is het mogelijk paardrijlessen te volgen op onze pony's en paarden, maar ook met eigen paard of pony ben je welkom. Wij zijn een kleinschalige stal, wat zorgt voor saamhorigheid en gezelligheid.

 Wij beschikken over een buitenbaan van 17x40 meter met een all weather tuft bodem en daarnaast over een prachtige omgeving om buiten te rijden. Ook is er voldoende springmateriaal aanwezig. Sinds juli 2015 staat er een springparcours in de springweide (zomerperiode).

 Voor de paarden zijn er 2 weides, waarvan er één wat kleiner is en de andere is een grote weide. Hier kunnen de paarden zich overdag goed vermaken. Al onze paarden staan in de nacht en met erg slecht weer binnen op stal. De stallen zijn voorzien van buitenluiken zodat de paarden ook met slecht weer met hun hoofd onder het afdak toch fijn naar buiten kunnen kijken.

 Wij beschikken over een grote zadelkamer waar de paarden allemaal hun eigen zadel en hoofdstel hebben hangen. Ook liggen hier de borstels, peesbeschermers, dekens en alle andere benodigdheden. Boven de zadelkamer hebben we een ruime zolder voor opslag van extra tuig en dekens.

 Buiten bij de rijbaan staat een overdekte ''tribune'' waar de toeschouwers naar de lessen kunnen kijken en in onze stal hebben we een mini keukentje waar de koffie, thee en chocomel klaar staat.